Kids

Alle kinderen welkom bij Betoverend Breda
Heb jij nog geen plannen voor de kerstvakantie? Nou, dan hebben wij wel een tip: kom naar Betoverend Breda, want daar is het pas echt leuk!

Er ligt een ijsbaan op de Grote Markt. Daar kun je lekker (leren) schaatsen en iedere middag en avond is het alsof de bewegende kerstboom het verhaal van Careltje vertelt. Je weet wel, dat geheimzinnige jongetje dat al honderden jaren onder de Grote Markt woont.

Schrijf Careltje!
Als je meer over Careltje wilt weten, kun je hem schrijven en je vraag stellen. Careltje heeft een eigen, supermooie brievenbus waarin je je brief kunt posten. Die staat bij de VVV aan de Willemstraat. Careltje antwoordt altijd via de facebookpagina Gek op Breda. Zo modern is hij dus ook wel weer!

O ja, Careltje is ook gek op mooie tekeningen en de kleurplaat van de kleurwedstrijd mag ook in de brievenbus.

Veel meer te doen
Neus maar eens wat verder rond op deze site. Dan zie je dat er veel meer te doen is voor kinderen. En je hoeft niet eens te wachten tot de kerstvakantie want Betoverend begint al op 14 december.

Misschien kun je wel samen met je vader of moeder in de jury van de etalagewedstrijd of lekker oliebollen eten in de hoogste oliebollenkraam van de hele provincie, meelopen in de Mary Poppins optocht of een boottochtje maken met de Norse schipper. Te veel om op te noemen.

Kleurwedstrijd
Vergeet niet mee te doen aan de kleurwedstrijd! Je kunt er echt heel gave prijzen mee winnen!

Veel plezier bij Betoverend Breda.

Kleuren voor mooie prijzen

Careltje heeft een heel mooie tekening gemaakt! Jammer genoeg had hij geen tijd om hem zelf in te kleuren. Druk, druk, druk met Betoverend Breda.
Daarom vraagt Careltje jullie om hem te helpen en de kleurplaat zo magisch mogelijk te maken.

Mooie prijzen
Het hoeft niet voor niks hoor. Je kunt er hartstikke mooie prijzen mee winnen! Wat dacht je b.v. van entreekaarten voor Street Jump Breda of Monkey Town, bioscoopbonnen of één van de vele spellen?

Je kunt je kleurplaat t/m 31 december inleveren. Aan de slag dus met je stiften, krijtjes, stickers en glitterpennen!

De brievenbus van Careltje
Het leukst is natuurlijk om je kleurplaat zelf in te leveren en in de brievenbus van Careltje te stoppen. Die staat binnen bij de VVV Breda aan de Willemstraat.

Ben je niet in de buurt? Dan mag je hem sturen naar:
VVV Breda
Willemstraat 17-19
4811 AJ  Breda

Vergeet niet je naam, leeftijd, adres, tel. nummer en een mailadres erop te zetten!
Alle winnaars ontvangen een berichtje.

DOWNLOAD HIER DE KLEURPLAAT

Careltjes Cake

Iedereen weet natuurlijk dat Careltje dol is op zoet. Want als geen ander weet hij dat wie zoet is, lekkers krijgt en zoniet de onverbiddelijke roe wacht! Dus gaat Careltje voor zoet. En gelijk heeft ‘ie!

 

Met de donkere dagen voor Kerst in het vizier, beperkt Careltje zich niet tot alleen het verzamelen van lichtjes. Op zijn nachtelijke zoektocht door de stad komt hij regelmatig goed gevulde schoenen tegen vol kleurplaten, appels en wortelen. En zie daar maar ‘es weerstand aan te bieden. Zeker als je bedenkt dat het paard van Sinterklaas, good old Amerigo, eigenlijk al dat lekkers niet op kan. Duurzaam als Careltje is, vindt hij dat weggooien zonde is.

Vandaar dat Careltje af en toe een appeltje en een wortel mee snaait. Hij weet daar een overweldigend lekkere cake van de maken. Al eeuwen lang overigens.
Hoe hij dat doet, lees je hieronder.

Bereidingswijze:

  •  Roer de boter samen met de bruine basterd suiker, meng die hier 1 voor 1 de eieren doorheen.
  •  Voeg de tarwebloem specerijen en zeezout toe en meng dit tot een egaal beslag.
  •  Rasp de schil van de mandarijn en hak de walnoten en de hazelnoten.
  •  Meng dit samen met de geraspte appel en winterpeen door het beslag.
  • Plaats het beslag in een taartvorm of platte cakeplaat en bak af gedurende 40 minuten op 160 graden.

En klaar is Kees, pardon: Careltje.

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Ravanello en patisserie Joep

KIDS

Evenementen voor de kids

EVENEMENT
DATUM
LOCATIE
DOELGROEP